OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Moravskoslezský deník - zprávy

Z regionu

Moravskoslezský deník - zprávy Zdroj: Moravskoslezský deník - zprávy |

VIDEO: Ostravský Majáles. Takto se lidé baví, takové jsou tu ceny

4. 5. 2024 | Slunečné počasí, příjemná atmosféra a solidní ceny. To prozatím provází letošní Ostravský Majáles v Dolní oblasti Vítkovic. Podívejte se, jací interpreti tvoří hudební program i jaká je nabídka jídla a pití včetně cen.

VIDEO: Spodní prádlo v hlavní roli. V Ostravě proběhla přehlídka negližé

4. 5. 2024 | Krajky a zase krajky. V rámci multižánrového fest1valu, který probíhá od úterka 30. dubna do neděle 5. května 2024 v Dolní oblasti Vítkovice, se ve Futureu uskutečnila přehlídka spodního prádla návrhářky Terezy Vu.

Rozloučili jsme se v Moravskoslezském kraji – 17. a 18. týden 2024

3. 5. 2024 | V pravidelné rubrice zveřejňujeme jména těch, kteří navždy opustili své blízké. Zarmoucené rodině a přátelům vyslovujeme upřímnou soustrast.

VIDEO: Policisté vyrazili do krevního centra v Ostravě

3. 5. 2024 | Okolo pěti desítek policistů a civilních zaměstnanců z moravskoslezské policie darovalo v těchto dnech krev v Krevním centru ve Fakultní nemocnici Ostrava.

Sítě v oknech zastaví možná hmyz. Zloději byly akorát pro smích

3. 5. 2024 | Nedávného i současného teplého počasí dokonale využil dvaatřicetiletý recidivista. Obcházel Ostravou a díval se na přízemní byty a na to, odkud by tak mohl něco ukrást.

VIDEO: Skvělí strážníci, rychle odhalili u seniora příznaky mrtvice

3. 5. 2024 | Původní výjezd na sociální výpomoc při zvednutí zpět do postele viditelně nezraněného seniora, který upadl v jednom z bytů v Moravské Ostravě, si vyžádal příjezd rychlé zdravotní služby a následný převoz seniora do nemocnice. Strážníci totiž při komunikaci se seniorem totiž pojali podezření, že prodělal mozkovou příhodu.

Hrozí kelímková kalamita jako v Praze? V DOVu se chystá Ostravský Majáles

3. 5. 2024 | Ani letos nebude v Ostravě chybět tradiční oslava jara, mládí a studentského života. Jeden ze dvou majálesů ve městě, konkrétně ten s názvem Ostravský Majáles, láká studenty středních a vysokých škol na hvězdný program a industriální prostředí Dolní oblasti Vítkovic už tuto sobotu 4. května 2024. Po nepříjemných událostech z minulého víkendu na Pražském Majálese, pořádaném stejnou společností, jsou lidé zvědaví, jaká situace nastane během víkendu v Ostravě. ...

Světlík proti všem: policie ho obvinila z daňových podvodů, promluvil i Zátorský

3. 5. 2024 | Policie před několika týdny obvinila ostravského podnikatele Jana Světlíka z krácení daně kvůli podivné spolupráci jeho skupiny Vítkovice se švýcarskou firmou Towit. V pořadu Reportéři ČT před pár dny vystoupili lidé ze Světlíkova okolí, kteří nastínili podivné machinace a možné dalekosáhlejší dopady. Deník se se Světlíkem sešel a nechal si popsat detaily, o kterých se prý tolik nemluví. Podle byznysmena jde o komplot namířený proti němu. O co se jedná? ...

Víkendové tipy: Ostrava láká na festivaly, koncerty či Gulášfest Harley-Davidson

2. 5. 2024 | Jak si užít nastávající víkend? Na Ostravsku se můžete vydat hned na několik zajímavých koncertů, májových festivalů s množstvím vystupujících interpretů, nebo můžete koštovat guláše při pohledu na silné motorky a kaskadérské kousky v rámci Gulášfestu Harley-Davidson. A to pochopitelně není zdaleka vše. Bohatý program proběhne i na dalších místech regionu. Více v tipech Deníku.

VIDEO: Nepoznáte je? Muž s berlemi s komplicem vykradli v Ostravě elektro obchod

2. 5. 2024 | Po totožnosti prozatím neznámého muže a druhé osoby (zřejmě ženy) pátrají ostravští kriminalisté. Uvedená dvojice se dopustila krádeže v Ostravě-Zábřehu.

Konec amalgámových plomb v Česku se blíží. Nahradí ho bílé výplně

2. 5. 2024 | /VIDEO, FOTOGALERIE/ Čas amalgámových zubních plomb se pomalu ale jistě naplňuje. Evropská unie stanovila konec jejich užívání na rok 2025 s tím, že Česká republika má výjimku, a to do června roku 2026. Jaká rizika vidí zubaři z Moravskoslezského kraje u konce amalgámu v lidských ústech?

Na Svátek práce do zaměstnání? Vítkovice Steel slaví prací

1. 5. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Ve společnosti Vítkovice Steel uspořádali Den otevřených dveří pro rodiny zaměstnanců. Stalo se tak dnes, kdy slavíme Svátek práce. Zaměstnanci Vítkovice Steel tudíž měli možnost vzít do fabriky své příbuzné a ukázat jim, kde pracují, ale došlo i na prohlídky dalších pracovišť ocelářského podniku. Příležitosti, která se koná jen jediný den v roce, využilo zhruba 300 lidí.

Známý krnovský výtvarník a pedagog Ladislav Steininger vystavuje v Ostravě

1. 5. 2024 | Renomovaný pegagog a výtvarník Ladislav Steininger z Krnova přibližuje svou nejnovější ostravskou výstavu nazvanou Vzkaz, jejíž vernisáž se koná 2. května od 17 hodin ve Výtvarném centru Chagall.

Sousedské trhy oživí Slezskou Ostravu opět v červnu

30. 4. 2024 | Na Den dětí 1. června se po loňském velkém úspěchu prvních trhů na Slezské Ostravě rozhodli uspořádat stejnou akci ve stejný den znovu.

Nemáte hotovost? Studenti v Ostravě vyrazili na poslední zvonění s QR kódy

30. 4. 2024 | S koncem dubna přichází každoroční tradice pro středoškoláky, tzv. poslední zvonění. Skupinky spolužáků v nejrůznějších oblecích plní centra měst a žádají kolemjdoucí o drobný příspěvek. Nejinak tomu bylo i v centru Opavy a Ostravy.

Syntetickou DNA proti zlodějům

30. 4. 2024 | Ostravští strážníci budou i v letošním roce značit hendikepovaným občanům Ostravy kompenzační pomůcky syntetickou DNA.

V Moravské Ostravě nahradí nebezpečné stromy novými

30. 4. 2024 | V lokalitě okolí Blahoslavovy ulice v Moravské Ostravě a Přívozu by krajská metropole ráda nahradila odumírající stromy novými.

Policisté pátrají po pohřešované ženě z Hrušova

30. 4. 2024 | Policisté se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po pohřešované ženě z Ostravy-Hrušova.

Zájem o Sousedství!!! v Ostravě-Jihu je rekordní, vedení obvodu reaguje navýšení

30. 4. 2024 | Třetí ročník projektu podporujícího vznik komunit a posilování sousedských vztahů má za sebou první vlnu žádostí. Dubnová výzva přinesla 36 přihlášek, což je více než celkový počet v loňském roce.

Mladík se nepotápěl, ale topil. Rukou hýbala tryska. Záchrana v poslední chvíli

30. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Doslova v poslední chvíli se podařilo zachránit studenta Vladimíra (19 let), jenž se topil v jednom z ostravským bazénů, který pravidelně navštěvuje. Za svůj život vděčí třem návštěvníkům.



Zpravodajství OstravaDnes.cz

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

O cenu kapitána vrtulníku bojuje v branné soutěži Wolfram 118 škol Moravskoslezského kraje

Sedmý ročník branně-vědomostní soutěže Wolfram odstartoval ve čtvrtek 2. května v Havířově. Žáci základních a středních škol Moravskoslezského kraje z ...

Lesy České republiky obnovily na Krnovsku druhou vodní nádrž

Dolní hájnický rybník zrekonstruovaly Lesy České republiky za 6,8 milionů korun na Krnovsku v Moravskoslezském kraji. Zadržuje vodu, která zlepšuje mí ...

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají produkty oceněné značkou Regionální potravina

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina, o kterou v letošním ročníku zab ...

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. ČEZ v lokalitě postaví novou nízkoemisní teplárnu za 2 miliardy korun

Moravskoslezský kraj je pro ČEZ a její budoucí energetické záměry jedním z nejvýznamnějších v Česku a největší česká energetická skupina tu chce působ ...



Neděle 5.5.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes