OstravaDnes.cz
OstravaDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Ostrava a Moravskoslezský kraj |

V Raduni mají unikát. Otočné pečetidlo zvládlo tři různé otisky

18. 5. 2024 | Drobný, avšak unikátní exponát je tuto sezonu k vidění během mimořádných prohlídek zámku v Raduni na Opavsku. Jde o nový přírůstek v zámecké expozici, který má málokde obdoby. Pochází z 18. století a jde o takzvané kalotové, tedy otočné pečetidlo, jež umožňovalo pečetit třemi různými identitami.

Děti se ztratily v davu u hokejové haly, hledali je policisté i se čtyřkolkou

17. 5. 2024 | Dvě malé děti hledali ostravští policisté ve čtvrtek večer u ostravské hokejové haly, kde se hrají zápasy mistrovství světa. Do pátrání se zapojil například i jejich kolega na čtyřkolce. Akce nakonec byla úspěšná a nalezené děti se zanedlouho vrátily zpět ke své vystrašené matce.

V Opavě končí dvojice pivotů, loučí se basketbalisté Gniadek a Pecháček

17. 5. 2024 | Basketbalisté Opavy půjdou do příští sezony už bez pivotů Martina Gniadka a Adama Pecháčka. Loňský ligový mistr, který v této sezoně vypadl překvapivě ve čtvrtfinále play off s Ostravou, to uvedl na sociálních sítích.

Slezskoostravský hrad ovládne letní Shakespeare, festival nabídne 25 představení

17. 5. 2024 | Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete, nově nastudovaná komedie zahájí Letní shakespearovské slavnosti na Slezskoostravském hradě. Největší přehlídka krále dramatu Williama Shakespeara se v Ostravě uskuteční od 8. července do 11. srpna.

Cestovali dvacet hodin, bydlí v kempu a fandí. Jsme tady od začátku, říkají Němci

17. 5. 2024 | Dopoledne pohoda a relax v kempu, odpoledne a večer zábava na stadionu. Tak vypadá program hokejových nadšenců, kteří tráví mistrovství světa v karavanech zaparkovaných v areálu Landek Parku v Ostravě-Petřkovicích. „Naše první zápasy ale úplně dobré nebyly. Chytali jsme se za hlavu,“ líčí nad kempingovým stolečkem vedle svého vozu německý fanoušek Ralf, který do Ostravy přijel s ženou Barbarou.

Na ostravský písek míří světová špička, hrát budou i Perušič se Schweinerem

17. 5. 2024 | Pět českých beachvolejbalových párů v čele s Ondřejem Perušičem a Davidem Schweinerem se představí na červnovém turnaji Pro Tour kategorie Elite v Ostravě. Kromě úřadujících mistrů světa Perušiče se Schweinerem si hlavní soutěž díky divoké kartě zahrají také Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou a Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem. V kvalifikaci zabojují o postup mezi nejlepších 16 týmů talentovaní David Westphal s Tadeášem Trousilem a Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou. ...

Opilý muž si ohříval jídlo a usnul. Policisté se do bytu dostali beranidlem

17. 5. 2024 | Dramatickou službu měli dva ostravští policisté. Beranidlem se museli dostat do bytu v obvodu Poruba, odkud vycházel hustý dým. Uvnitř našli spícího muže, který si v podnapilém stavu na plotýnce ohříval jídlo.

Stát by měl jít víc s dobou, žádají strojaři. Legislativa stále pokulhává

17. 5. 2024 | Změnu přístupu státu k energetice i moderním oblastem vývoje žádají strojaři a zástupci vysokých škol v Moravskoslezském kraji. Naposledy své požadavky zopakovali na konferenci Strojírenství Ostrava 2024 pořádané Národním strojírenským klastrem.

To už je na psychologa! láteřil Veselý. Po porážce s Karvinou se styděl i omlouval

16. 5. 2024 | Sám nechápal, co se po změně stran stalo. Jeho svěřenci během šesti minut přišli o vedení, ve druhém poločase podali mdlý výkon a ve třetím kole nadstavby podlehli Karviné 1:3. „Hráči můžou být rádi, že někteří fanoušci odešli, což bylo ještě docela mírné. Já být na tribuně, tak nadávám mnohem víc,“ soptil Jaroslav Veselý, trenér fotbalistů Bohemians.

Bohemians - Karviná 1:3, hosté prohráli poločas, pak během chvíle duel otočili

16. 5. 2024 | Karvinští fotbalisté udělali důležitý krok k tomu, aby se vyhnuli přímému sestupu z první ligy. Ve třetím kole nadstavby vyhráli na Bohemians 3:1, kteří už měli od minule jistou záchranu. Karvinští prohráli poločas, ale krátce po půli dvěma góly v rozmezí šesti minut otočili. Třetí gól přidali v závěru. Karviná má dvoubodový náskok na poslední Zlín.

Čich muži z Ostravy nevrátily ani tři operace, pomohla až biologická léčba

16. 5. 2024 | Čich pomocí biologické léčby vracejí od listopadu pacientům lékaři Městské nemocnice Ostrava (MNO). „Jedná se o další stupeň léčby chronické rýmy s oboustrannými nosními polypy, které brání lidem v nosním dýchání a v čichu,“ uvedl primář otorinolaryngologie MNO Martin Formánek. Až donedávna byla posledním stupněm řešení tohoto problému operace.

Odry uzavřely koupaliště kvůli špatnému stavu, Kopřivnice ho celé zbourá

16. 5. 2024 | Hned tři koupaliště na Novojičínsku čeká v brzké době rekonstrukce. Už letos bude uzavřen areál v Odrách, na podzim začne oprava bazénu v Novém Jičíně a zřejmě příští rok odstartuje bourání koupaliště v Kopřivnici, které dostane zcela novou podobu.

Červenou na přejezdu smrti ignorovalo za čtvrt roku téměř čtyřicet řidičů

16. 5. 2024 | Marnost nad marnost. Chytrý kamerový systém na železničním přejezdu ve Studénce na Novojičínsku zaznamenal za zhruba čtvrt roku 37 řidičů, kteří na koleje vjeli navzdory spuštěnému výstražnému systému. Místu se přitom přezdívá přejezd smrti, a to kvůli častým kolizním situacím.

Hlavaj po výhře nad outsiderem: Cítil jsem se hůř než proti Americe

16. 5. 2024 | Ve čtvrtém utkání na mistrovství světa slovenští hokejisté poprvé udrželi nulu. Vychytal ji Samuel Hlavaj v utkání s Poláky, které jeho tým vyhrál 4:0.

Házenkáři Plzně v prvním extraligovém finále porazili Karvinou o pět branek

15. 5. 2024 | Finále extraligy házenkářů, v němž se pošesté za sebou střetávají Plzeň a Karviná, rozehrál lépe mistrovský Talent tým. Západočeši doma porazili svého dlouholetého rivala Baník 30:25 a v play off vyhráli i sedmé utkání. Souboj o titul na tři vítězné zápasy pokračuje v sobotu ve Slezsku.

Poklad pod hřištěm. V Opavě našli archeologové sto zlatých a stříbrných mincí

15. 5. 2024 | Za nejcennější mincovní objev v rámci Moravskoslezského kraje za posledních sto let označují památkáři nález více než stovky středověkých zlatých a stříbrných mincí v prostoru mezi ulicemi Praskova a Komenského v Opavě. Poklad ležel pod povrchem v areálu školního hřiště, našel se při archeologických pracích.

Nedokážeme hru rozkouskovat, abychom vedení udrželi, mrzí Mikuše

15. 5. 2024 | Fotbalisté MFK Karviná na úvod nadstavby ztratili pět bodů v samém závěru zápasů v Jablonci a doma se Zlínem, když neudrželi vedení. „Musíme ale zvednout hlavy,“ nabádá karvinská opora Rajmund Mikuš.

Už půl roku. Většina zaměstnanců hutě Liberty bude doma dalších šest týdnů

15. 5. 2024 | Většina pracovníků hutě Liberty Ostrava bude dalších šest týdnů doma za stejných podmínek jako dosud. Rozhodnutí o překážkách na straně zaměstnavatele, kvůli nimž zaměstnanci nemohou chodit do práce, firma prodloužila do 30. června. Od zahájení výluky většiny provozu tedy uplyne už více než půl roku.

Prodloužená Porážková ulice pomůže centru Ostravy, cenná točna musí ustoupit

15. 5. 2024 | O přibližně šedesát milionů korun méně než podle dřívějších odhadů mohla stát dostavba Prodloužené Porážkové ulice v Ostravě. Komunikace má zejména ulehčit Nádražní ulici mezi centrem města a částí Přívoz.

Karvinští házenkáři před souboji o titul s Plzní řeší, zda bude hrát Solák

15. 5. 2024 | Bude moci do finále extraligy reprezentant Dominik Solák zasáhnout, případně kdy? To je zásadní otázka házenkářů Baníku Karviná před jejich soubojem s Plzní. Finále na tři výhry startuje ve středu v 18.00 v plzeňské hale, v karvinské se bude hrát v sobotu od 18.00.



Zpravodajství OstravaDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Květinový den v Bohumíně podpoří desítky dobrovolníků a tisíce kvítků

Na prevenci rakoviny prsu a screeningové programy se ve středu 15. května zaměří 28. ročník květinové sbírky Ligy proti rakovině Praha. Do Českého dne ...

Parkoviště u Obchodního centra Katka v Opavě se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v rámci přípravy Plánu uskutečnitelné mobility měst ...

První letošní Pojez fest startuje v ostravských Dolních Vítkovicích už v sobotu 18. května

Už třetí ročník Pojez festů čeká na příznivce dobrého jídla a pití v Moravskoslezském kraji. Jedinečné festivaly v Ostravě, Karlově Studánce a Ostravi ...



Sobota 18.5.2024
Moravskoslezský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes